Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vybrat vhodný dárek k Vánocům? Co třeba pohodlné noční prádlo?

01. Listopad 2018
Jak vybrat vhodný dárek k Vánocům? Co třeba pohodlné noční prádlo?

Vánoce jsou za dveřmi. Přemýšlíte nad praktickým dárkem pro své blízké? Klasikou jsou pyžamo pro pány a noční košile pro dámy. A župan pro oba. S výběrem vánočních dárků to nebývá snadné. Na trhu je v současné době sice téměř všechno, ale i přesto mnohdy tápeme. Takové pyžamo či noční košile v kombinaci se županem jsou pak téměř sázkou na jistotu.

1

Aby vaši blízcí usínali jako v bavlnce

S takovými praktickými dárky totiž skutečně neurazíte. Naopak. Zvolíte-li opravdu kvalitní materiály, věřte, že váš dárek obdarovaný dokonce velmi ocení. Nejenže mu vydrží několik let, ale také se mu bude usínat doslova jako v bavlnce.

2

Noční prádlo pro dámy

Víte, co se říká? Že i do postele bychom měly uléhat v oděvu, který se nám líbí, a především, ve kterém se cítíme dobře. Jeho výběr je ovšem zapotřebí přizpůsobit teplotě, v níž budeme nocovat, tedy ročnímu období. Když noční venkovní teploty neklesají pod dvacet, dámy často uléhají v chladivých saténových košilkách, které s tím, jak se ochlazuje, mění za teplejší pyžama či noční košile.

3

Pyžamo, nebo dámská noční košile?

Dámská noční košile má své příznivkyně i odpůrkyně. Zatímco jedny si ji vychvalují, druhé ji zapuzují. A to ne zcela právem. Obzvláště v chladných zimních měsících je tento typ nočního prádla velmi praktický. Existuje totiž spousta žen, které na sobě v posteli nesnesou pyžamové kalhoty, ale ruce by zase rády měly zahalené. Pro ty je pak přímo stvořená noční košile s dlouhým rukávem.

Pokud se nemůžete rozhodnout a výběr pro vás není jednoduchý, zvolte dámské šátky a šály jako alternativu k nočnímu prádlu. Dámský šátek nebo šála oživí každý outfit, proto se u žen těší stále velké oblibě.

4

Noční prádlo pro pány

Pánové většinou sázejí na pohodlí. Hodně jich spí tzv. „na ostro“ nebo v obyčejném tričku. Županem ale nepohrdne žádný z nich. Jemný chlupatý župan v kombinací s klasickým bavlněným pyžamem se tak rozhodně pod stromečkem musí setkat s příznivou odezvou.

5

Materiál a barvy

S výraznými barvami a vzory už doporučujeme držet se zpátky, ty muže většinou odrazují. Vyberte mu zkrátka pyžamo a župan v barvách, které běžně nosí. Co se materiálu týče, pro chladné noci volte bavlnu s vyšší gramáží, jež svého nositele zahřeje. Do teplých letních nocí je pak ideální již zmíněný chladivý satén.

Návod obsahuje komerční sdělení.

Klíčová slova: noční košile župan pyžamo
Autor: Anonym
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak se obléct na dovolené u moře
Jak se obléct na dovolené u moře
Plánování dovolené u moře je dobrodružství, které obvykle vyžaduje přípravy v podobě výběru destinace, rezervace letenek a ubytování, plánování aktivi…
Jak vybrat dámské plavky | tipy
Jak vybrat dámské plavky | tipy
Jak vybrat dámské plavky | tipy. Nastává léto, s tím související čas dovolených a výběr plavek nabývá na aktuálnosti. Plavky jsou rovnocenná součást v…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.