Přejít k hlavnímu obsahu

Jak postupovat při prodeji nepojízdného auta

19. Prosinec 2023
Jak postupovat při prodeji nepojízdného auta

Prodej nepojízdného auta? Do vozu jste jistě investovali mnoho peněz a dávat auto k likvidací je zcela jistě škoda. Dokonce, i když je váš vůz už zcela nepojízdný, tak je možné ho prodat. Nejedná se o žádné složité operace, jak si mohou mnozí myslet, ale naopak, prodej nepojízdného vozu je snadný. Jak postupovat při prodeji nepojízdného auta?

1

Zrušení povinného ručení Jestliže vám stále běží povinné ručení, tak ho zrušte. Jestliže je vůz těžce poškozený po bouračce nebo už příliš zastaralý a nefunkční, tak si zařiďte zrušení povinného ručení. Pokud bylo auto bourané, tak si vezměte na pojišťovnu i potvrzení od policie.

2

Smlouva Při prodeji nepojízdného vozu je zapotřebí udělat kupní smlouvu. Je jedno jestli je vůz bouraný nebo nový, kupní smlouvu je potřeba vytvořit vždy. Dbejte na to, aby měla samotná smlouva všechny správné náležitosti.

3

Dodatek Ke smlouvě dále vytvořte dodatek, který bude obsahovat prohlášení, že kupující je seznámen se stavem vozidla, které je nepojízdné. Je vhodné také udat důvod, proč je nepojízdné, třeba autonehoda aj. K dodatku připojte také protokol nebo fotografie dokládající stav vozidla při prodeji. Pokud následně kupující předá peníze a podepíše smlouvu, tak je vozidlo jeho.

4

Převod Je třeba navštívit také úřad a na úřadě vozidlo odhlásit a nahlásit nového majitele.

5

Odkupní společnosti - výkup nepojízdných aut Jestliže máte nepojízdné auto a nesehnali jste nikoho, kdo by ho od vás odkoupil, tak nezoufejte. Na internetu lze velmi snadno dohledat odkupní společnosti, které jsou zvyklé odkupovat bouraná a poškozená vozidla. Kromě toho také často nabízí i odvoz zdarma.

6

Náhradní díly Vůz lze také prodávat na náhradní díly, pokud se vám ho nedaří prodat, tak lze na různých portálech nabízet různé díly a získat tak alespoň nějaké bolestné z vašeho vozu.

Autor: chorche
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak a proč si koupit dodávku z bazaru?
Jak a proč si koupit dodávku z bazaru?
Potřebujete větší auto pro převážení věcí? Potom může být dobrou volbou právě dodávka. A protože pořizovací cena nové dodávky není příliš nízká, je vh…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.