Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vyrobit originální dárek k výročí

30. Duben 2019
Jak vyrobit originální dárek k výročí

Blíží se velký den, kdy máte s partnerem nebo partnerkou oslavit vaše výročí, a vy stále nevíte, co připravit nebo co koupit? Růže nebo kytka v květináči, plyšová hračka, hrníček nebo spodní prádlo, stejně jako voda po holení a kosmetika. To vše jste už jednou dávali, navíc to není tak osobní, když to „jen“ koupíte. Co ale dělat, když chcete dárek vyrobit, ale nejste natolik šikovní nebo kreativní? Pokud chcete, aby vaše drahá polovička viděla, že jste si s dárkem dali opravdu práci a že jste ho sami „vyrobili“, inspirujte se našimi tipy.

1

Poskládejte fotoalbum! Prohlédněte si znovu všechny vaše fotografie, které zaznamenaly místa, která jste spolu viděli, události, které jste spolu prožili, okamžiky, na které rádi vzpomínáte. Vyberte fotografie, které máte ze všech nejraději a které zároveň trefně zachycují okamžik, vaše tehdejší pocity nebo prostě jen krásu míst, která jste viděli. Tyto vybrané fotografie poskládejte do romantického fotoalba. Pokud máte fotografie v digitální podobě, je nutné je nechat vyvolat (případně i vytisknout v copy centru). Stačí tak 30 fotografií, které máte opravdu rádi a které přesně vystihují, kde jste tehdy byli, a jaké to tam bylo. Záleží na vás, jestli vyberete spíše fotografie, kde jste zachyceni vždy oba, anebo jestli do výběru zahrnete např. i pohled na krajinu. Krásné by ale rozhodně bylo připojit ke každé fotce stručný komentář, např. „Tady jsem poprvé poznala, že jsi ten pravý.“ nebo „Tady jsi mi dal tehdy tu první pusu.“ nebo „Tohle byla ta nejkrásnější dovolená, co jsme spolu prožili.“ Až si vaše partnerka / váš partner bude fotoalbum prohlížet, určitě bude dojatá/ý.

2

Vyrobte puzzle! Není nic jednoduššího, než vyhledat ve vašich fotografiích nějakou pěknou, kde jste zachyceni například v objetí nebo při polibku. S touto fotografií na flash disku zajděte do obchodu, kde vyvolávají fotografie, a zeptejte se, jestli také vytvářejí z fotografií puzzle. Ve většině takových obchodů by vám měli vyhovět. Hotové puzzle pak spolu můžete skládat za dlouhých zimních večerů.

3

Vyrobte srdce! Stačí si vzít červený papír velikosti A4, načrtnout si na něm srdce, vystřihnout ho, obkreslit ho na další 3 červené papíry (je důležité, aby byla všechna srdce tvarem i velikostí stejná). Všechna srdce vystřihněte a ohněte na polovinu. Jednotlivé poloviny přilepte k sobě tak, že vám vznikne jakási hvězdice (něco jako 3D srdce). Ještě nemáte hotovo. 3D srdce lze otevřít na každé straně, to vám poskytuje velkou plochu na psaní. Máte na výběr dvě možnosti: a) Můžete pro každou stranu (pro každé jednotlivé srdce) zvolit 1 báseň, kterou pro svého partnera / svou partnerku napíšete; b) pokud nemáte talent na skládání veršů, stačí na každé srdce vymyslet jedno téma a pak vyjmenovat, co vás k němu napadne (např. „Čeho si na tobě vážím“, „Miluji, když...“, „Co se mi na tobě líbí“ , „Když jsem bez tebe, tak..“, „Co jsi mě naučil/a..“). Slova „poházejte“ volně po stránce, zvolte k tomu nejlépe černou propisku.

4

Napište knihu! Tento tip je určený více kreativním jedincům. Je krásné napsat pro drahou polovičku básně, které popisují váš vztah od počátku až dodnes, které vyjadřují, co vše na druhém máte rádi, čeho si vážíte, co byste pro něho byli schopní udělat apod. Pokud si troufnete poskládat vaše myšlenky do veršů, vložte mezi jednotlivé básně fotografie, kde jste zachyceni v objetí, a knihu máte hotovou. Pak už stačí jen napsat do přední části věnování a přání do dalších let vztahu. Odvážnější mohou navrhnout nějakou inovaci ve vztahu – společné bydlení, svatba, miminko apod. Rozhodně tím druhé polovičce vyrazíte dech. Dodnes určitě netušil/a, s jakou romantickou duší vlastně chodí.

Autor: Nikita
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak přežít šestinedělí | rady
Jak přežít šestinedělí | rady
Jak přežít šestinedělí | rady. Období šesti neděl po porodu je tak trochu opomíjeno a vytlačeno přípravou na porod. Pozornost věnovaná zrození a péči…
Jak vybrat přebalovací pult | rady
Jak vybrat přebalovací pult | rady
Jak vybrat přebalovací pult | rady. Očekáváte příchod miminka? Je to jedno z nejnádhernějších období ženy, tak si ho užijte v klidu. Nenechávejte věci…
Jak si chránit srdce | rady
Jak si chránit srdce | rady
Jak si chránit srdce | rady. Zdravé srdce je jeden z nejdůležitějších předpokladů dlouhého života. Kardiovaskulární choroby postihují čím dál mladší p…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.