Přejít k hlavnímu obsahu

Jak snížit náklady na cestování

24. Červenec 2023
Jak snížit náklady na cestování

Cena vaší zahraniční dovolené se nemusí šplhat do řádu desítek tisíc korun. Díky jednoduchým trikům si užijete zájezd do ciziny za mnohem méně peněz.

1

Levnější letenka

Pro nalezení levnějších leteckých biletů využijte služeb vyhledávačů letů, jako je například Skyscanner nebo Kiwi. Můžete si rychle udělat přehled o tom, jaké společnosti a za jakou cenu ve vámi preferovaný den odlétají. Při bookování si dejte pozor na cookies. Pokud se několikrát díváte na stejný let, prohlížeč si vaši aktivitu zapamatuje a uměle vám navýší cenu. Proto ve výsledku letenku kupte přes jiný počítač, nebo použijte anonymní okno.

2

Cestovní pojištění za babku

Věděli jste, že pokud cestujete přes cestovní kancelář, do zájezdu vám zahrne neúměrně drahé cestovní pojištění? Málokdo je si vědom toho, že toto pojištění může odmítnout a najít si vlastní. Například cenové srovnávače jako Porovnej24.cz nebo Netfinance.cz umožňují v minutě srovnat nabídky od množství pojišťoven na trhu a najít pojistky už od 7 Kč/den.

3

Volba základního tarifu

Spousta lidí žije v domnění, že na dovolenou potřebuje minimálně dva kufry. Ovšem mnozí ostřílení cestovatelé jsou schopni se i na třítýdenní dovolené obejít s malým příručním kufříkem do 10 kilogramů. Řešením je sáhnout po takovém oblečení, které je možné kombinovat na několik způsobů a je snadno vypratelné. Cestování v základním tarifu (tzn. pouze s příručním zavazadlem) vám může ušetřit nemalé částky na letence.

4

Zvolte alternativní bydlení

Namísto hotelu zvolte bydlení přes internetovou stránku Airbnb, která vám za přijatelnou cenu umožní ubytování přímo u místních lidí. Pokud chcete bydlet zcela zdarma a rádi byste strávili více času s místními obyvateli, můžete vyzkoušet stránku Couchsurfing.

5

Vyhýbejte se turistickým zónám

Téměř v každé zemi existují turistické oblasti, které jsou nejen předražené, ale postrádají autenticitu. Namísto toho od místních obyvatel zjistěte, kam chodí oni. Vydejte se na místa, která jsou tak dobrá, že i místní obyvatelé se tam zajdou navečeřet, podívat na flamenco či nakoupit věci. Dočkáte se v nich skutečné kvality a mnohem nižší ceny.

6

Používejte lokální dopravu

Ve vaší cílové destinaci určitě budete chtít něco zajímavého vidět. Dopravit se však k vámi chtěnému chrámu, vodopádu či jinému cíli nemusí být snadné. Pravidelné využívání taxíků vaši dovolenou výrazně prodraží. Proto vyzkoušejte městskou hromadnou dopravu. Stáhnete-li si aplikace Mooveit, zobrazí vám možnosti místních spojů.

Návod obsahuje komerční sdělení.

Autor: Anonym
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak cestovat více a utrácet méně?
Také jste ještě neabsolvovali vytouženou dovolenou, ale máte to v plánu hned v září nebo na začátku října? Chcete letět za exotikou a užít si sluníčka…
Jak se nezamilovat do Amsterodamu | tipy
Jak se nezamilovat do Amsterodamu | tipy
Jak se nezamilovat do Amsterodamu | tipy. Amsterodam je největší holandské město na řece Amstel, která se ve městě vlévá do moře, resp. do kanálu spoj…
Jak poznat rozhledny na Bruntálsku
Jak poznat rozhledny na Bruntálsku
Bruntálský okres je zajímavou destinací pro trávení aktivní rodinné dovolené nebo pro několikadenní pobytový výlet. Region ležící na hranici Moravy a…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.