Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vybírat postel podle úložného prostoru | tipy

http://www.rothwell.cz/postele

Jak vybírat postel podle úložného prostoru | tipy. Máte malý byt a chcete jej využít na maximum? Postele s úložným prostorem představují dobrou cestu, jak toho dosáhnout. Tyto postele jsou v současné době velice oblíbené, protože poskytují v malém bytě další úložný prostor. Tuto skutečnost ocení obzvláště ti, co bydlí v panelových domech, kde je nedostatek úložného prostoru všeobecně známý. Jak ale správně vybírat postel s úložným prostorem? Tady jsou mé praktické rady.

Co je potřeba

• Metr
• Znalost své výšky
• Znalost velikosti místnosti
• Peníze
• Nějaké znalosti

1

Výběr postele s úložným prostorem se ve své zásadě příliš neliší od výběru jakékoliv jiné postele. Abyste si takovou postel vybrali správně, musíte v prvé řadě znát prostor pokoje a vaši výšku. Pokud se jedná o manželskou postel, měla by rozhodovat výška většího z vás. Aby byla postel pohodlná, měla by být delší oproti vám minimálně o 20 cm (to znamená při vaší 175 cm výšce, si pořiďte ideálně 200 centimetrů dlouhou postel). Velikost postele ovlivňuje i velikost prostoru.

2

Ten ostatně ovlivňuje i jeho šíři. Aby se dobře spalo, potřebuje jeden člověk minimální prostor o šíři 80 cm, lepší je ale 90 cm. Naprostý komfort však poskytují postele s šířkou matrací 120 anebo dokonce 140 cm, zde však často narážíme na nedostatek prostoru. U manželských postelí by měla postel dosahovat šířky 180 cm (tedy 2 x 90 cm). Šířku postele ovlivňuje velikost místnosti, kdy byste měli mít kolem postele alespoň 60 centimetrový průchodový prostor. Proto tam, kde je menší prostor, vám nezbude nic jiného, než se spokojit s šířkou 160 cm (tedy 2 x 80 cm).

3

Postel může mít dvě čela, u hlavy a u nohou. Praktické může být vysoké čelo za hlavou, které vás ochrání před průvanem, zabrání padání polštářů a představuje i pohodlnou opěrku. Méně praktické je čelo u nohou, které může působit sice esteticky, ale obzvlášť v malých prostorech může spíše překážet.

4

Svou postel vybírejte podle materiálu. I postele s úložným prostorem mohou být různorodé. Typ postele proto vybírejte podle stylu, jaký máte rádi, interiéru pokoje, financí, a také zdravotního stavu. Velmi pevné a nadčasové postele jsou postele vyrobené z masivu, bohužel ty jsou celkem finančně nákladné. Levnější masiv představují postele vyrobené z měkčího dřeva (smrku, borovice). Ty lepší postele jsou pak vyrobeny z buku, dubu, břízy a kaučukového dřeva. Chcete ušetřit? Velmi oblíbené a moderní jsou postele z lamina. Lamino se navíc skvěle hodí do moderních interiérů. Takovéto laminové postele jsou navíc také ze všech nejlevnější. Samostatnou kapitolu tvoří čalouněné postele. Čalouněné postele mohou působit velmi esteticky a jsou skvělým designovým prvkem do zajímavě řešeného pokoje. Dříve však než se pro čalouněnou postel rozhodnete, měli byste vědět, že údržba takové postele není zrovna jednoduchá. Čalouněná postel navíc není tolik vzdušná jako jiné postele, takže pokud vás trápí alergie na prach a roztoče, měli byste na tento typ postele raději předem zapomenout.

5

Úložný prostor je skvělým bonusem. Pokud chcete mít úložný prostor pod postelí, nevytvářejte jej až nějak dodatečně, kupte si rovnou takovou postel, kde již na úložný prostor mysleli při jejím navrhování. Pouze tak si zajistíte dostatečnou vzdušnost postel.

6

Typů postelí s úložným prostorem je hned několik. Na českém trhu si můžete vybrat z jednolůžkové postele s úložným prostorem, dvoulůžka s úložným prostorem anebo také z manželského letiště s úložným prostorem. Tu správnou postel s úložným prostorem vybírejte podle prostoru v ložnici a nejlepšího přístupu k posteli. Pokud máte okolo lůžka dostatek místa, můžete si dovolit úložný prostor ve formě šuplíků. Takových šuplíků přitom může být hned několik. Při menším prostoru v pokoji je možno použít i speciální vyklápěcí rošty, které se vyklápí buď do boku anebo do čela. Výklopný systém vybírejte podle toho, odkud k posteli přistupujete.

7

Ve finále nezapomeňte vybírat postel i podle celkové výšky postele (od podlahy). Celková výška postele by se měla pohybovat minimálně okolo 45 až 55 cm, ale pokud vyberete vyšší postel, určitě nebudete litovat. Z takové postele se vám totiž bude snáze vstávat. Kromě toho vyšší postele jsou více vzdušné a mohou si dovolit i větší úložný prostor.

Uvažujete o koupi kvalitní matrace a postele? Dopřejte si od Rothwell International zdravé spaní a to nejlepší na trhu! Nechte si zdarma poradit na bezplatné lince od největšího internetového obchodu s postelemi, matracemi a dalším nábytkem.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.