Přejít k hlavnímu obsahu

Návod na nevšední dárek pro muže: Holicí sada – pouto na celý život

07. Listopad 2020
Návod na nevšední dárek pro muže: Holicí sada – pouto na celý život

I přes nejrůznější televizní reklamní kampaně na ostré břity označené jednotkou rychlosti zvuku, pod kterými se skrývají obyčejná holítka, skuteční muži nedají dopustit na starou dobrou žiletku. Ta poskytuje skutečně hladké oholení podobně jako klasická břitva, ke které se nyní mnozí muži vracejí. Oproti tomu holítka se během chvíle ucpou vousy. Žádná reklama nemůže změnit po staletí osvědčený způsob holení. V kvalitním a řemeslně precizním provedení jsou sady na mokré holení tipem na nevšední dárek, nad nímž zaplesá srdce každého prakticky založeného muže. Každý den se s ním setká ve své koupelně a vzpomene si tak i na vás.

1

Co patří k mokrému holení?


Ono ani není potřeba slov. Při pohledu na kvalitní holící sadu ve starém stylu zaplesá srdce každého muže, který býval kdysi chlapcem a táta ho učil holit se mýdlem na holení, štětkou a strojkem na holení s žiletkou uvnitř.

2

Proces mokrého holení


Darovat sadu na holení znamená darovat muži kus dětství s nostalgií, která k tomu patří. Proces mokrého holení začíná mýdla, které se už dodává v misce nebo je železná miska součástí holící sady. Navlhčená štětka se v misce namydlí a muž si nanáší mýdlo na tvář, aby si ji holicím strojkem nebo břitvou oholil.

3

Kvalita holicí sady se vrývá do osobnosti muže

Ač by se mohlo zdát, že podobně všední úkon osobní hygieny lze odbít nákupem levného holítka nebo naprosto obyčejného holicího strojku. Pro muže je to rituál, se kterým si spojují svou osobnost.

Už jen pohled na holicí sadu kupříkladu Mühle Rytmo Ash je zážitkem jak z návštěvy galerie výtvarného umění. Čím luxusnější a kvalitnější sada na holení, tím je jejich téměř každodenní holící rituál procítěnější. Je rozdíl mezi plastem a kvalitním tepelně ošetřeným jasanovým dřevem rukojeti holícího strojku nebo čistými jezevčími štětinami štětky. Z holení se stane zážitek, který se vryje hluboko do vzpomínek, tak jako muži vzpomínají na holicí sadu svého táty nebo dědy. Vytvoří se pouto na celý život.

Autor: chiquita
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak se správně oholit – mokré holení
Jak se správně oholit – mokré holení
Mokré holení není doménou jen mužů a hladce oholených tváří. Kapitolou samo o sobě je i holení intimních partií – ženského i mužského přirození. Víte,…
Jak předcházet zarůstání vousů
Jak předcházet zarůstání vousů
Jak předcházet zarůstání vousů | rady a tipy. Zarůstání vousů je nepříjemný problém, který vede k podráždění pokožky a někdy až k tvorbě hnisavých a p…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.