Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vybrat nejlepší tepelnou izolaci

04. Březen 2020
Jak vybrat nejlepší tepelnou izolaci

Únik tepla z interiéru objektu je velmi důležitým tématem, o němž bezesporu diskutují všichni majitelé rodinných i bytových domů. Alfou a omegou je přitom nejen správný výběr zdroje vytápění, ale především kvalitní a spolehlivá tepelná izolace. Vybrat ji není vůbec jednoduché, proto vám poradíme, jaké alternativy dnes existují. Upozorníme i na jejich plusy a minusy. 

1

Polystyren jako ekonomické řešení

Jestliže se snažíte co možná nejvíce ušetřit, vsaďte na polystyren. Mnozí majitelé objektů raději koupí drahá certifikovaná okna a zateplují plášť budovy prostřednictvím polystyrenu. S tím se skvěle pracuje, jelikož má minimální hmotnost. Jeho opracování není složité. Postačí jen pilka, případně nože. Spolehnout se u něj lze i na minimální nasákavost vodou. Nízkou cenou si můžete být jistí. Mezí hlavní nevýhody se řadí horší schopnost pohltit zvuk. Stejně tak není příliš odolný vůči vzniku požáru. Vybírat je možné fasádní a extrudovaný polystyren. 

 

2

Ekologičtější minerální vata

Pokud se vám příčí volit neekologický polystyren, není problém zvolit minerální vatu. Ta se mimo jiné také jeví jako nejlepší zvuková izolace. Stejně tak je více rezistentní vůči ohni. Práce s ní bývá ale poněkud náročnější. Je vyrobena z vláken minerálního původu. Někdy se vybírá skelná vata, jež se poněkud lépe tvaruje. Dostanete ji do jakýchkoli míst dle potřeby.

3

Chytrá izolace? Ano, pokud na to máte

V současné době je pravděpodobně nejoblíbenější takzvaná chytrá izolace. Mnohdy je označována také jako foukaná. Spočívá v tom, že specialisté přímo do uzavřených míst napustí speciální látku, která se postupně roztahuje a dokonale vyplní daný prostor, který je následně velmi efektivně izolován. Tento systém je sice nejlepší z pohledu těsnosti, nicméně finančně vyjde jednoznačně na nejvíce peněz. Cena za 1 m² se může lišit i v řádu několika set korun!

Návod obsahuje komerční sdělení.

Autor: Anonym
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak položit obklady a dlažbu | rady
Jak položit obklady a dlažbu | rady
Jak položit obklady a dlažbu | rady. Položit obklady a dlažbu není příliš velký problém a může to zvládnout i průměrně zručný kutil, když bude dodržov…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.