Přejít k hlavnímu obsahu

Jak prožít dovolenou bez starostí

05. Září 2016
 Jak prožít dovolenou bez starostí

Na dovolené v zahraničí se toho může tolik přihodit. A to nemyslíme jen ty krásné zážitky. Zraníte se, začnete mít neuvěřitelné bolesti břicha, odcizí vám kufr se všemi osobními věcmi, nebo omylem něco drahého rozbijete. To jsou scénáře, které si nikdo z nás nepřeje zažít. Přesto k nim dochází.

1

Nouzové situace v zahraničí

Podle statistik trpí Češi v zahraničí nejčastěji nemocemi trávicího ústrojí, žaludečními potížemi a průjmy. Není divu - špatně se nám dělá z neomytého ovoce a zeleniny, pouličních zmrzlin a vody z kohoutku. Nejhorší je to v zemích severní Afriky.

S oblibou potápění přibývá také úrazů potápěčů. Občas se najde i neopatrný plavec, který přecení své síly a utone, jinak Češi v zahraničí umírají především při autonehodách. Ročně zemře za hranicemi asi 400 Čechů.

Avšak nemusíte rovnou umřít, abyste zakusili problémy spojené s financováním lékařské pomoci v cizích zemích. Za ošetření v nemocnici se platí velké peníze. Když si nezařídíte spolehlivé cestovní pojištění, můžete se zadlužit na dlouhá léta.

2

Proč je cestovní pojištění nezbytné?

Užijete ho nejen v případě zdravotních potíží. Dobré cestovní pojištění se vztahuje rovněž na krádež vašich osobních věcí, způsobení škody na zdraví nebo majetku či zpoždění letadla. Kromě toho získáte nonstop telefonickou podporu, která vám poradí, co v případě problémů dělat, kam jet a na koho se ve vaší dovolenkové destinaci obrátit.

Nicméně tyto služby vám na nejvyšší úrovni neposkytne každá pojišťovna. Výjimku v tomto případě tvoří ERV Evropská pojišťovna, která má nejen česky hovořící non-stop asistenční službu, ale dokonce síť svých Euro-Center po všech kontinentech. I díky tomu ji veřejnost a cestovní kanceláře už 14krát za sebou vyhodnotily jako pojišťovnu s nejlepším cestovním pojištěním. Potvrzuje to také Asociace českých pojišťovacích makléřů, jejíž ocenění Pojišťovna roku obdržela ERV Evropská již desetkrát.

3

Klid v duši za pár stovek korun

Cestovní pojištění pro celou rodinu vyjde na pár stokorun, zachránit vám může desetitisíce. U ERV Evropské začíná na 36 Kč za den na osobu. Možná najdete levnější alternativu, ale dávejte si velký pozor, na co všechno se pojištění vztahuje a do jakého limitu proplácí léčebné výlohy. ERV Evropská má služby nastavené tak, aby své zákazníky v případě neštěstí opravdu zabezpečila. Pojištění, které vám nepokryje ani léčebné výlohy, vám prostě bude docela k ničemu.

Zařízení cestovního pojištění trvá pár minutek, zvládnete to online. ERV Evropská pojišťovna má připravené typizované balíčky podle účelu vaší dovolené. Podívejte se na pojištění do zahraničí Sbaleno a zvolte si, zda jedete k moři, na poznávací výlet, s batohem či jinou volbu. Bez pojištění ČR určitě neopouštějte.

ERV Evropská pojišťovna spolupracuje s 9 z 10 největších cestovních kanceláří, získala celou řadu ocenění a je jediným specialistou na cestovní pojištění na českém trhu. ERV Evropská pojišťovna vlastní non-stop asistenční službu a síť Euro-Center, dokáží tak řešit vzniklé situace přímo na místě po celém světě.

Tipy

Pokud cestujete častěji než jen v létě na dovolenou k moři, vyplatí se vám celoroční cestovní pojištění MultiTrip. Pro cestovatelské rodiny je to opravdu výhodná možnost. A členové rodiny mohou cestovat i samostatně na neomezený počet cest během roku.

Autor: chiquita
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Jak se pojistit do zahraničí | rady
Jak se pojistit do zahraničí | rady
Jak se pojistit do zahraničí | rady. Češi během dovolené rádi cestují a poznávají nové místa. Ať už je to letní dovolená u moře, lyžování v Alpách, eu…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.